Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 253g46kcal1.4g6.3g1g1.8g
Oliiviöljy 18g157kcal0g0g17.7g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.5g7.1kcal0.3g1g0.1g0.7g
Herne 127g87kcal6.4g11.8g0.5g3.9g
Ruokakerma Valio 5%127g76kcal1.5g3.5g6.3g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g95g95kcal17.1g0.2g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g935kcal53.4g45.6g56.8g12.8g
Valittu annoskoko625g467kcal26.7g22.8g28.4g6.4g
Annoskoko puolitettuna313g234kcal13.4g11.4g14.2g3.2g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.6g4.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328