Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 256g61kcal4.6g5.6g0.8g5.8g
Vesi, vesijohtovesi 256g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g2.6g2.6kcal0g0.5g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl51g183kcal1g1.5g19.5g0g
Valkopippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa51g154kcal11.8g0g11.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g7.7g56kcal0.1g0.1g6.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g915kcal35.2g15.8g76.4g11.8g
Valittu annoskoko625g457kcal17.6g7.9g38.2g5.9g
Annoskoko puolitettuna313g229kcal8.8g4g19.1g3g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370130