Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali370g78kcal4.4g12.6g0.7g7.8g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 124g281kcal23.5g0g21g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g15g53kcal1g11.9g0.2g0g
Sipuli 17g5.1kcal0.2g0.8g0g0.3g
Oivariini, 80 normaalisuolainen3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Kananmuna, keitetty 17g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Kuohukerma31g105kcal0.6g0.9g10.8g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 43g130kcal0g32g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1396kcal63.6g116.6g73.8g16.2g
Valittu annoskoko625g698kcal31.8g58.3g36.9g8.1g
Annoskoko puolitettuna313g349kcal15.9g29.2g18.5g4.1g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370326