Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)114g63kcal6.2g3.1g2.8g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g190g528kcal1.9g48.4g18.2g0.4g
Tomusokeri 1dl=60g11g46kcal0g11.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.1g24kcal0g6g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml38g8kcal3.1g0g0.1g0g
Kauradigestive (Semper), annos 8g152g714kcal6.1g103.3g30.4g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 38g202kcal0.1g0.2g22.8g0g
Vadelma 76g31kcal0.8g3.1g0.6g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3230kcal36.4g351g149.8g6.4g
Valittu annoskoko625g1615kcal18.2g175.5g74.9g3.2g
Annoskoko puolitettuna313g808kcal9.1g87.8g37.5g1.6g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104