Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Valkosipuli 11g12kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Oliiviöljy 11g94kcal0g0g10.7g0g
Lehtikaali 107g42kcal3.7g4.3g0.6g2.1g
Kaali, valkokaali178g38kcal2.1g6g0.4g3.7g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g107g6.4kcal0.2g0.4g0.4g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g107g128kcal3.6g3.8g10.7g0g
Hasselpähkinä 36g229kcal5g1.2g21.7g6.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1133kcal32.4g40.6g89.4g26.2g
Valittu annoskoko625g567kcal16.2g20.3g44.7g13.1g
Annoskoko puolitettuna313g283kcal8.1g10.2g22.4g6.6g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.2g7.2g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380400