Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 122g93kcal2.3g18.9g0.2g1.2g
Porkkana 122g40kcal0.8g6.8g0.2g3.1g
Vesi162g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 4.9g43kcal0g0g4.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen81g27kcal2.7g4g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss81g43kcal4.6g4.3g0.4g2.5g
Arkirae (Valio), annos 100g41g28kcal4.9g1.4g0.4g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas9g29kcal0.9g5.8g0.2g1.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g608kcal32.6g82.8g12.6g17g
Valittu annoskoko625g304kcal16.3g41.4g6.3g8.5g
Annoskoko puolitettuna313g152kcal8.2g20.7g3.2g4.3g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369