Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g99g163kcal19.8g0g9.4g0g
Peruna, vanha, kuorittu 167g127kcal3.1g25.9g0.3g1.7g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g111g22kcal1.1g3.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 247g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g636kcal48g58.4g20.6g3.4g
Valittu annoskoko625g318kcal24g29.2g10.3g1.7g
Annoskoko puolitettuna313g159kcal12g14.6g5.2g0.9g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381506