Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.1g6.4kcal0.5g1g0g0.1g
Basilika, tuore 8.8g2.4kcal0.3g0.1g0.1g0.1g
Parmesan formaggio da pasta29g134kcal11.7g0g9.6g0g
Auringonkukansiemen 29g174kcal6.7g3.7g14.5g1.8g
Oliiviöljy 53g465kcal0g0g52.6g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty263g368kcal13.6g73.5g1.8g8.9g
Broileri, rintafilee, nahaton 234g250kcal54g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2802kcal173.8g157g164.2g22.2g
Valittu annoskoko625g1401kcal86.9g78.5g82.1g11.1g
Annoskoko puolitettuna313g701kcal43.5g39.3g41.1g5.6g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383217