Pehmeät tacot

Pehmeät tacot

3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
7-8 dl (durum) vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.

Lisää öljy ja suola sekä jauhot pikkuhiljaa sekoittaen.

Peitä kulho ja anna taikinan kohota puoli tuntia.

Jaa taikina 12 osaan ja painele tai kauli palat jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi lätyiksi.

Paista taco-kuoria kuumalla, kuivalla paistinpannulla puolisen minuuttia per puoli.

Kasaa valmiit kuoret liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä.

Jos valmistat tacot etukäteen, lämmitä ne kostealla pyyhkeellä suojattuna 120-asteisessa uunissa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 235g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g8.6g31kcal3.9g3.4g0.5g0g
Rypsiöljy 22g194kcal0g0g21.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 356g1221kcal36.3g249.1g4.3g12.5g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2892kcal80.4g505g53.4g25g
Valittu annoskoko625g1446kcal40.2g252.5g26.7g12.5g
Annoskoko puolitettuna313g723kcal20.1g126.3g13.4g6.3g
Arvot/100g100g231kcal6.4g40.4g4.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387189