Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen248g82kcal8.2g12.2g0g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)30g8kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g62g50kcal0.9g4.2g3.1g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 224g170kcal4.2g34.7g0.4g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g620kcal27.4g105g7.2g5.4g
Valittu annoskoko625g310kcal13.7g52.5g3.6g2.7g
Annoskoko puolitettuna313g155kcal6.9g26.3g1.8g1.4g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324