Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g19g65kcal1.5g14g0.4g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g1.1g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 225g86kcal2.2g15.5g0.4g5.6g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g90g153kcal18g0g9g0g
Basilika, tuore 2.9g0.8kcal0.1g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.5g6.9kcal0.2g0.2g0.6g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g113g45kcal5.6g5.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 25g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g809kcal62.4g74.6g26g14.2g
Valittu annoskoko625g405kcal31.2g37.3g13g7.1g
Annoskoko puolitettuna313g202kcal15.6g18.7g6.5g3.6g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531