Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 79g271kcal8g55.3g0.9g2.8g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl79g268kcal11.1g44.2g5.3g8.7g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)40g18kcal1.3g1.9g0.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka18g156kcal0g0g17.8g0g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.2g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Porkkana 99g32kcal0.6g5.5g0.2g2.5g
Palsternakka 59g38kcal0.3g7g0.2g2.7g
Sellerimuhennos 40g22kcal0.9g2.9g0.7g0.7g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka5.9g52kcal0g0g5.9g0g
Vesi118g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.4g1.2kcal0g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g40g116kcal13g0.5g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1991kcal72g241.6g76.8g37.2g
Valittu annoskoko625g995kcal36g120.8g38.4g18.6g
Annoskoko puolitettuna313g498kcal18g60.4g19.2g9.3g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388323