Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen184g57kcal0.7g11.8g0.4g2.8g
Luumu kivetön, kuivattu 78g159kcal3.3g29.4g0.7g6.7g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala63g200kcal9.4g36.9g1.6g6.3g
Vehnäjauho puolikarkea 51g174kcal5.2g35.5g0.6g1.8g
Ruokasooda 7g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g25g150kcal6g1.7g13.5g0g
Ruokosokeri94g382kcal0g93.7g0g0g
Neilikka, annos 4g1.6g5.7kcal0.1g1.2g0.1g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g1.6g5.4kcal0.1g0.9g0.1g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.6g5.7kcal0.1g1.2g0.1g0g
Piimä AB Acidophilus Valio63g33kcal2g2.8g1.6g0g
Rypsiöljy 56g497kcal0g0g56.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3340kcal53.8g430.2g150g35.6g
Valittu annoskoko625g1670kcal26.9g215.1g75g17.8g
Annoskoko puolitettuna313g835kcal13.5g107.6g37.5g8.9g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082