Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g142g351kcal25.6g0g27g0g
Lanttu 190g55kcal1.9g8.7g0.6g3.4g
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Porkkana 57g19kcal0.4g3.2g0.1g1.5g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 47g36kcal0.9g7.3g0.1g0.5g
Vesi142g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g13g16kcal0.3g0.8g1.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g971kcal59g43.2g58.2g12.4g
Valittu annoskoko625g486kcal29.5g21.6g29.1g6.2g
Annoskoko puolitettuna313g243kcal14.8g10.8g14.6g3.1g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059