Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g61g39kcal2.1g0.1g15.3g0g
Sinappi (teollinen)24g32kcal1.1g3.4g1.5g0g
Viinietikka 46g10kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 9g37kcal0g9.2g0g0g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.5g4.3kcal0.2g0.6g0g0.4g
Rypsiöljy 477g4216kcal0g0g476.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g8676kcal6.8g27g987.2g0.8g
Valittu annoskoko625g4338kcal3.4g13.5g493.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna313g2169kcal1.7g6.8g246.8g0.2g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804