Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 20g74kcal2.8g11.2g1.4g2g
Vehnälese 20g45kcal2.6g3g0.9g7.4g
Leivinjauhe 2.5g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Hermesetas-jauhe5.9g17kcal0.1g3.3g0g2.4g
Kananmuna kuoreton 27g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen49g16kcal1.6g2.4g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g4.9g14kcal0.1g2.7g0g2g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton10g31kcal2.3g1g2g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 25g82kcal0g20g0g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen319g105kcal10.5g15.6g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g98g157kcal4.2g15.7g8.4g0.2g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 34g15kcal3.4g0.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini6.4g22kcal5.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1274kcal73.2g159.8g31g28.6g
Valittu annoskoko625g637kcal36.6g79.9g15.5g14.3g
Annoskoko puolitettuna313g319kcal18.3g40g7.8g7.2g
Arvot/100g100g102kcal5.9g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258