Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g88g18kcal0.5g3.3g0.3g1.2g
Sipuli (kuorittu)26g7kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g52g14kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Lehtiselleri 52g6.5kcal0.6g0.6g0.1g0.5g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g6.4g5.8kcal0.2g0.2g0.5g0g
Hauki 52g43kcal9.4g0g0.6g0g
Katkarapu 52g35kcal7.4g0g0.6g0g
Vesi258g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)7.7g17kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl26g88kcal0.5g0.8g9g0g
Pekoni rasvainen 7.7g29kcal0.9g0g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1249g527kcal40.2g18.4g28.4g6.8g
Valittu annoskoko625g263kcal20.1g9.2g14.2g3.4g
Annoskoko puolitettuna312g132kcal10.1g4.6g7.1g1.7g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000