Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g85g95kcal17.9g0g2.5g0g
Peruna (vanha, kuorittu)153g125kcal2.7g26.9g0.2g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g34g10kcal0.2g2g0.1g0.8g
Vesi340g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g1.9g5.2kcal0.3g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g478kcal42.6g59.4g6.4g5g
Valittu annoskoko625g239kcal21.3g29.7g3.2g2.5g
Annoskoko puolitettuna313g119kcal10.7g14.9g1.6g1.3g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.8g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=40934