Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 80g571kcal0.6g0.3g64.3g0g
Sokeri 114g462kcal0g113.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu146g184kcal16g0.4g13.1g0g
Leivinjauhe 5.4g9kcal0.3g2g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g214g750kcal7.5g173.6g2.1g6.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.4g21kcal0g5.3g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 54g66kcal2.1g2.3g5.4g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 6.4g24kcal1.2g0.7g1.4g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4174kcal55.4g596.6g172.6g16.8g
Valittu annoskoko625g2087kcal27.7g298.3g86.3g8.4g
Annoskoko puolitettuna313g1044kcal13.9g149.2g43.2g4.2g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822