Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi286g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 16g4.8kcal0.2g0.8g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g52g14kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Peruna, vanha, kuorittu 57g44kcal1.1g8.9g0.1g0.6g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g29g7.7kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Lohifilee 114g224kcal21.4g0g15.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 57g189kcal1.1g1.7g20g0g
Kalaliemikuutio 6.3g19kcal0.6g2.1g0.9g0.1g
Voi 8g58kcal0.1g0g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1120kcal50.4g36g86.2g5.6g
Valittu annoskoko625g560kcal25.2g18g43.1g2.8g
Annoskoko puolitettuna313g280kcal12.6g9g21.6g1.4g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423811