Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)55g210kcal0.3g3.6g22.1g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g11g7.1kcal0.4g0g2.8g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 99g334kcal0g73g0g0g
Raparperi 166g56kcal1.1g9.1g0.2g2.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 11g37kcal0g9g0g0.2g
Valkuainen (100g)166g70kcal16.2g2.5g0.2g0g
Sokeri 117g476kcal0g117.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2378kcal36g428.8g50.6g5g
Valittu annoskoko625g1189kcal18g214.4g25.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna313g595kcal9g107.2g12.7g1.3g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311