Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g69g412kcal14.4g4.5g37g0g
Sokeri 69g278kcal0g68.5g0g0g
Voisarvi croissant 69g249kcal5.5g27.2g12.8g1.5g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 7.6g22kcal1.2g0g1.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 69g235kcal7g48g0.8g2.4g
Leivinjauhe 3.8g6.7kcal0.2g1.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.9g5.9kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Raparperi 229g77kcal1.6g12.6g0.2g3.2g
Sokeri 25g101kcal0g24.7g0g0g
Fariinisokeri40g163kcal0g40g0g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3162kcal65.4g456.6g109.8g15.2g
Valittu annoskoko625g1581kcal32.7g228.3g54.9g7.6g
Annoskoko puolitettuna313g791kcal16.4g114.2g27.5g3.8g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759