Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 59g427kcal0.7g0.2g47.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai122g428kcal14.7g86.9g2.6g3.7g
Sokeri 60g244kcal0g60g0g0g
Leivinjauhe 2.4g4.1kcal0.1g0.9g0g0g
Ruokasooda 2.4g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.4g9kcal0g2.3g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 47g14kcal1.4g1.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.6g0g1.3g0g
Raparperi 141g48kcal1g7.8g0.1g2g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 47g62kcal1.2g1.5g5.6g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g59g35kcal5.9g2.5g0.2g0g
Sokeri 40g162kcal0g40g0g0g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3007kcal59.6g414.8g120.6g11.4g
Valittu annoskoko625g1504kcal29.8g207.4g60.3g5.7g
Annoskoko puolitettuna313g752kcal14.9g103.7g30.2g2.9g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574