Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)125g22kcal2.2g2.2g0.4g2.5g
Keräkaali, 100g31g7.5kcal0.4g1.1g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g8.7g11kcal0.2g0.5g0.8g0.1g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)125g50kcal1.4g9g0.6g1.7g
Vesi218g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.2g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g3.1g23kcal0g0g2.6g0g
Sokeri 3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 19g42kcal3g0.1g3.4g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g28g99kcal5.6g0.1g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g569kcal26.6g39.6g32.8g13g
Valittu annoskoko625g285kcal13.3g19.8g16.4g6.5g
Annoskoko puolitettuna313g142kcal6.7g9.9g8.2g3.3g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345