Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.2g0.2g6.8g0g
Sokeri 102g414kcal0g101.8g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 140g25kcal0.8g3.5g0.6g1g
Rypsiöljy 72g636kcal0g0g71.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 156g535kcal15.9g109.1g1.9g5.5g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Ruokasooda 4g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl52g333kcal7.3g1.8g32.7g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.4g8.7kcal0.1g1.9g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Rusina 24g70kcal0.7g14.4g0.1g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4270kcal66.4g474.8g228.2g17.6g
Valittu annoskoko625g2135kcal33.2g237.4g114.1g8.8g
Annoskoko puolitettuna313g1068kcal16.6g118.7g57.1g4.4g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980