Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 104g313kcal18.6g50.3g1g11.1g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g83g224kcal14.1g0g19.1g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 10g23kcal1.7g0.1g1.9g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 415g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1127kcal69g101.8g44g22.6g
Valittu annoskoko625g563kcal34.5g50.9g22g11.3g
Annoskoko puolitettuna313g282kcal17.3g25.5g11g5.7g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371