Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore187g32kcal1.1g4.7g0.7g1.3g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g107g177kcal21.4g0g10.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g40g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Basilika, tuore 2.7g0.7kcal0.1g0g0g0g
Tomaattimurska 107g32kcal0.6g5.7g0.2g2g
Tomaattisose tomaattipyree 12g9kcal0.5g1.6g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz5.3g5.5kcal0g1.3g0g0.1g
Valkosipuli 3.2g3.5kcal0.3g0.5g0g0.1g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g67g164kcal12g0.4g12.7g0g
Mozzarella juustoraaste, valio27g78kcal7g0g5.6g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen27g5.3kcal0.2g1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1055kcal87.8g39g60.4g11.4g
Valittu annoskoko625g527kcal43.9g19.5g30.2g5.7g
Annoskoko puolitettuna313g264kcal22g9.8g15.1g2.9g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171