TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Paprika, punainen170g44kcal1.5g7.8g0.7g3.4g
Chili, vihreä, tuore 13g5.7kcal0.3g1g0g0.2g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g13g9kcal0.6g1.6g0g0g
Paprikajauhe 2.1g6.8kcal0.3g0.4g0.3g0.8g
Juustokumina jeera (), annos 6g2.1g7.5kcal0.4g0.9g0.5g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.1g7.7kcal0.1g1.7g0.1g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen170g236kcal32.2g0g11.9g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g170g61kcal3.1g10.8g0.5g0g
Rypsiöljy 8.5g75kcal0g0g8.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g966kcal80.6g58.8g45.4g12g
Valittu annoskoko625g483kcal40.3g29.4g22.7g6g
Annoskoko puolitettuna313g242kcal20.2g14.7g11.4g3g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434532