Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g121g205kcal24.1g0g12.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3g27kcal0g0g3g0g
Vesi91g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali302g64kcal3.6g10.3g0.6g6.3g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g60g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl6.6g17kcal0.8g0.1g1.5g0g
Siirappi, tumma12g39kcal0g8.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g752kcal58.6g48.6g34.8g16.6g
Valittu annoskoko625g376kcal29.3g24.3g17.4g8.3g
Annoskoko puolitettuna313g188kcal14.7g12.2g8.7g4.2g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587