Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 169g67kcal5.8g6.8g1g3.4g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )8.4g76kcal0g0g8.3g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g70g421kcal14.7g4.6g37.9g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g21g121kcal3.7g1.5g10.4g2.5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g32g284kcal0g0g31.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton32g6.6kcal0.1g0.5g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.8g2.9kcal0.2g0.5g0g0.1g
Hunaja 10g33kcal0g7.9g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 281g474kcal55.1g3.4g26.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2969kcal159.2g50.4g231.8g12g
Valittu annoskoko625g1485kcal79.6g25.2g115.9g6g
Annoskoko puolitettuna313g742kcal39.8g12.6g58g3g
Arvot/100g100g238kcal12.7g4g18.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824