Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer123g633kcal4.8g68.8g36.9g6.5g
Voi 123g891kcal1.5g0.5g99.9g0g
Sokeri 104g424kcal0g104.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu135g170kcal14.9g0.4g12.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 140g480kcal14.2g97.8g1.7g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g5195kcal70.8g543.6g301.4g22.8g
Valittu annoskoko625g2598kcal35.4g271.8g150.7g11.4g
Annoskoko puolitettuna313g1299kcal17.7g135.9g75.4g5.7g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834