Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g237g867kcal26.1g156.7g10.9g10.4g
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 9g6.8kcal1.2g0.1g0g0.6g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön44g307kcal1g1.9g7g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g15g132kcal0g0g14.6g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g73g186kcal13.3g34g5.6g11.8g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g3.7g0.4kcal0.1g0g0g3.1g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g22g125kcal5g4.3g10.9g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3247kcal93.4g394g98g54.4g
Valittu annoskoko625g1623kcal46.7g197g49g27.2g
Annoskoko puolitettuna313g812kcal23.4g98.5g24.5g13.6g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214