Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g163g215kcal35.8g0g7.5g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK102g136kcal22.4g0g6.1g0g
Lanttu 102g29kcal1g4.7g0.3g1.8g
Porkkana 102g33kcal0.6g5.7g0.2g2.6g
Peruna, vanha, kuorittu 81g62kcal1.5g12.6g0.2g0.8g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g12g67kcal0.1g0.1g7.3g0g
Milbona Maito rasvaton61g20kcal2g3g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1125kcal126.8g52.2g43.2g10.4g
Valittu annoskoko625g562kcal63.4g26.1g21.6g5.2g
Annoskoko puolitettuna313g281kcal31.7g13.1g10.8g2.6g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403