Makaronilaatikko

1 ps (400 g)
Pirkka makaroneja
1 rs (400 g)
Pirkka naudan jauhelihaa
1
sipuli
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
maustepippuria
2 tl
basilikaa
2 tl
timjamia

Munamaito

2
kananmunaa
7 dl
Pirkka kevytmaitoa
1 tl
suolaa

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia.

Valuta makaronit.

2. Hienonna sipuli.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon.

Mausta seos suolalla, musta- ja maustepippurilla, basilikalla sekä timjamilla.

Kaada jauhelihaseos ja makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).
3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 417 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makaroni, keitetty, suolaa 150g145kcal4.5g29.4g0.5g1.5g
Jauhelihakastike, tomaattinen, naudanliha 17 %, suurustamaton 150g222kcal16.8g5.1g14.7g1.8g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g0.7g2.8kcal0.1g0.5g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 262g120kcal7.9g12.6g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1111kcal69.6g97.8g46.8g7.6g
Valittu annoskoko625g556kcal34.8g48.9g23.4g3.8g
Annoskoko puolitettuna312g278kcal17.4g24.5g11.7g1.9g
Arvot/100g100g89kcal5.6g7.8g3.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=446749