Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g377g77kcal2.3g14.3g1.1g5.3g
Valkoviini kuiva 19g13kcal0.1g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.4kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.1g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Vesi151g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)11g11kcal0.8g1.9g0.1g0.2g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g5.7g5.4kcal0.2g1g0g0g
Basilika, tuore 3.8g1kcal0.1g0g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl19g64kcal0.4g0.6g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g469kcal8.8g49.4g23.4g12.8g
Valittu annoskoko625g235kcal4.4g24.7g11.7g6.4g
Annoskoko puolitettuna313g117kcal2.2g12.4g5.9g3.2g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=448838