Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha206g342kcal39.1g0g20.6g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Makaroni, keitetty, suolaa 90g87kcal2.7g17.6g0.3g0.9g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 206g61kcal1.2g10.9g0.4g3.9g
Smetana, rasvaa n. 40 % 51g201kcal1.1g1.1g21.6g0g
Valkosipuli 3.1g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima51g201kcal14.9g0g15.4g0g
Mineraalisuola keskiarvo 3.9g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.5g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1797kcal119g61.6g116.8g10.6g
Valittu annoskoko625g899kcal59.5g30.8g58.4g5.3g
Annoskoko puolitettuna313g449kcal29.8g15.4g29.2g2.7g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=449429