Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen97g32kcal3.2g4.7g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.2g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g58g203kcal1g51.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.3g14kcal0.5g2.6g0.3g1.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g58g180kcal9.8g31.3g1.7g7.5g
Vehnäjauho, sunnuntai75g264kcal9g53.5g1.6g2.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g116g359kcal19.7g62.6g3.4g15.1g
Voi, normaalisuolainen (Valio)29g209kcal0.2g0.2g23.2g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g97g58kcal9.7g4.2g0.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen39g13kcal1.3g1.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu26g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.9g7.7kcal0g1.9g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl19g112kcal4.1g1g9.8g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2965kcal122.8g431.2g85.4g56.6g
Valittu annoskoko625g1482kcal61.4g215.6g42.7g28.3g
Annoskoko puolitettuna313g741kcal30.7g107.8g21.4g14.2g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183