Porkkana-omena-lesesämpylät 24kpl

Laskuri laittaa lesemäärän aika hassuksi, joten niitä tulee 3dl yhteensä ja mulla ne painoi 135g :)

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

2. Vatkaa sekaan leseet, suola, öljy, sokeri ja grahamjauhot.

3. Lisää raasteet sekä noin 5 dl jauhoja ja loput jauhot vähitellen, ettei taikinasta tule kovaa.

4. Alusta hyvin
5. Peitä kulho muovilla tai kelmulla ja kohota lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi eli noin ½tuntia.

6. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois.

Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja.

7. Jaa taikina kahteen osaan, pyöritä 25-30 cm:n mittaisiksi pötköiksi ja leikkaa sämpylöiksi.

8. Kasta leikkauspinta leseisiin ja nosta pellille leivinpaperin päälle.

Peitä liinalla tai muovilla ja kohota puolisen tuntia.

9. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 12-14 minuuttia.

Leseinä voi käyttää 1 dl ruis-, vehnä- ja kauraleseitä tai 3 dl kolmen viljan leseitä.

Mulla nyt sattuu olemaan 5-viljan :D

Vinkki!

Jos haluat pakastaa osan sämpylöistä, jäähdytä ne nopeasti, pussita ja pakasta välittömästi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pelina

Pelina sanoi...

Hyviä :) Pysyy pehmeinä pitkään ja täynnä hyvää rasvaa ja kuituja :)

perjantai 08.02.2008 klo 07:49

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 194g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g10kcal1.7g0.1g0.1g0.9g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Fruisana hedelmäsokeri1.9g7.8kcal0g1.9g0g0g
5 viljan leseet (Bio)52g166kcal5.8g32.1g1.6g0g
Grahamjauho 54g178kcal5.7g33g1.2g5.4g
Omena, ulkomainen, kuorittu 37g17kcal0.1g3.5g0g0.7g
Porkkana 27g8.9kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Moniviljajauho (Veskimati)155g544kcal18.8g100.5g7.8g8.5g
Vehnäjauho puolikarkea 76g260kcal7.7g53g0.9g2.7g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )12g105kcal0g0g11.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2591kcal80g451.2g46.4g37.8g
Valittu annoskoko625g1296kcal40g225.6g23.2g18.9g
Annoskoko puolitettuna313g648kcal20g112.8g11.6g9.5g
Arvot/100g100g207kcal6.4g36.1g3.7g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=52528