Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green240g812kcal69.6g136.9g2.4g73.2g
Vesi0.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipuliperuna 7.2g8.5kcal0.2g0.9g0.4g0.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl14g130kcal0g0g14.4g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)288g86kcal2.9g11.5g1.2g0.6g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)11g7.6kcal0.1g1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2120kcal147.2g306.4g37.8g149.8g
Valittu annoskoko625g1060kcal73.6g153.2g18.9g74.9g
Annoskoko puolitettuna313g530kcal36.8g76.6g9.5g37.5g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57466