Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)74g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g96g27kcal0.6g5.7g0.2g2.4g
Hirvenliha 148g166kcal31.3g0g4.4g0g
Pekoni, paistettu 30g153kcal4.9g0g15g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.4g67kcal0g0g7.4g0g
Peruna, keskikokoinen 60g267g160kcal4g34.7g0.3g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1192kcal84g89g54.8g12.4g
Valittu annoskoko625g596kcal42g44.5g27.4g6.2g
Annoskoko puolitettuna313g298kcal21g22.3g13.7g3.1g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57553