Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 22g6.8kcal0.3g1.1g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 324g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Timjami 3.9g11kcal0.4g1g0.3g1.4g
Purjosipuli 33g7.7kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Valkosipuli 2.6g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 19g4.2kcal0.1g0.3g0g0g
Juuriselleri 23g7.2kcal0.3g1.1g0g0.7g
Tomaattisose tomaattipyree 18g14kcal0.8g2.4g0g0.2g
Puna-ahven savustettu 86g97kcal14.5g0g4.3g0g
Katkarapu 51g35kcal7.3g0g0.6g0g
Sinisimpukka vedessä 39g35kcal6.1g0.7g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g475kcal61.4g16.2g15.6g7.4g
Valittu annoskoko625g238kcal30.7g8.1g7.8g3.7g
Annoskoko puolitettuna313g119kcal15.4g4.1g3.9g1.9g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203