Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 2g0.1kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g7.3g1.5kcal0g0.5g0g0g
Hunaja 7.9g26kcal0g6.4g0g0g
Oliiviöljy 6.6g58kcal0g0g6.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 10g88kcal0g0g9.9g0g
Peruna, keskikokoinen 60g231g138kcal3.5g30g0.2g2.1g
Palsternakka 82g52kcal0.4g9.7g0.3g3.7g
Sipuli 55g17kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Porkkana 153g50kcal1g8.5g0.3g3.9g
Lanttu 71g20kcal0.7g3.3g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g903kcal12.6g122g35.2g23.8g
Valittu annoskoko625g451kcal6.3g61g17.6g11.9g
Annoskoko puolitettuna313g226kcal3.2g30.5g8.8g6g
Arvot/100g100g72kcal1g9.8g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=66912