Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 54g22kcal0.5g2.2g0.4g2g
Voi 71g513kcal0.8g0.3g57.4g0g
Suklaa tumma 217g1123kcal8.5g115.8g67.4g11.5g
Vehnäjauho puolikarkea 38g131kcal3.9g26.6g0.5g1.3g
Sokeri 82g331kcal0g81.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 163g233kcal20.4g0.5g16.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4703kcal68.2g453.6g284.8g29.6g
Valittu annoskoko625g2352kcal34.1g226.8g142.4g14.8g
Annoskoko puolitettuna313g1176kcal17.1g113.4g71.2g7.4g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353