Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 170g582kcal17.3g118.8g2g5.9g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 73g515kcal0.5g0.3g58g0g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Sokeri44g177kcal0g43.5g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 174g52kcal5g6.3g0.2g0g
Puolukka 73g28kcal0.3g4.9g0.4g1.9g
Raparperi 58g20kcal0.4g3.2g0.1g0.8g
Vesi29g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2767kcal47.6g358.4g121.4g17.2g
Valittu annoskoko625g1384kcal23.8g179.2g60.7g8.6g
Annoskoko puolitettuna313g692kcal11.9g89.6g30.4g4.3g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.7g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068