Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 59g134kcal3g10.3g8.3g3.4g
Persilja 12g3.2kcal0.2g0.1g0g0.9g
Oliiviöljy 30g261kcal0g0g29.5g0g
Tomaatti 118g27kcal0.7g4.1g0.4g1.7g
Kurkku 106g12kcal0.6g1.5g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 236g436kcal10.9g74.7g9.2g3.7g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore30g7.4kcal0g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1779kcal31.8g190.2g95.2g22g
Valittu annoskoko625g890kcal15.9g95.1g47.6g11g
Annoskoko puolitettuna313g445kcal8g47.6g23.8g5.5g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500