Kotoinen voileipäkakku

Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.

Kuori ja pilko sitten omena sekaan.

Lisää seokseen purkilinen viiliä.

Mausta.

Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.

Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.

Mausta.

Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.

Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).

Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).

Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.

Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.

Lisää toinen täyte.

Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.

Koristele päälikerros jos haluat.

Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.

*

Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.

Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.

Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.

Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 196 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0.7g2.3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Oivariini 30% Balansia, Valio18g53kcal0.4g0.6g5.3g0g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki71g46kcal9.2g1.5g0.2g0g
Kananmuna, keitetty 36g51kcal4.4g0.1g3.6g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 99g32kcal0.1g6.6g0.1g1.5g
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Purjosipuli 36g8.1kcal0.6g0.9g0.1g0.7g
Viili Valio Hyla (rasvaa 1%)71g28kcal2.3g3.2g0.7g0g
Herkkusieni, tuore Pirkka71g18kcal1.8g2.1g0.1g0g
Paahtoleipä, Fazer moniviljatoast220g638kcal22g105.7g11.4g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1817kcal81.8g241.6g50.4g23.8g
Valittu annoskoko625g908kcal40.9g120.8g25.2g11.9g
Annoskoko puolitettuna313g454kcal20.5g60.4g12.6g6g
Arvot/100g100g145kcal6.5g19.3g4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=78554