Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot39g114kcal5.5g0.4g10.2g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g37g11kcal0.4g1.5g0.1g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa225g314kcal62g0g5.6g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 56g219kcal1.2g1.2g23.6g0g
Crowmoor siideri187g75kcal0g7.3g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)5.6g40kcal0g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1588kcal140.2g28g88.2g2.6g
Valittu annoskoko625g794kcal70.1g14g44.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna313g397kcal35.1g7g22.1g0.7g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542