Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 23g121kcal0.2g0.2g13.6g0g
Sokeri 96g390kcal0g96g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 147g504kcal15g102.8g1.8g5.1g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)113g36kcal3.4g5.3g0g0g
Rypsiöljy 20g180kcal0g0g20.3g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 226g80kcal0.4g16.1g0.2g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2624kcal38g440.8g71.8g19.2g
Valittu annoskoko625g1312kcal19g220.4g35.9g9.6g
Annoskoko puolitettuna313g656kcal9.5g110.2g18g4.8g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247