Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g82g23kcal0.5g4.9g0.2g2g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Pekoni rasvainen 27g100kcal3.2g0g9.8g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)5.8g42kcal0g0g4.6g0g
Hirvenliha 124g140kcal26.2g0g3.7g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 148g63kcal0.6g6.1g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 53g207kcal1.1g1.2g22.3g0g
Lihaliemi laimennettu 89g17kcal0g2.7g0.5g0g
Valkosipuli 8.9g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g8.9g32kcal1.2g6.2g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1308kcal69g52.6g83.2g7.8g
Valittu annoskoko625g654kcal34.5g26.3g41.6g3.9g
Annoskoko puolitettuna313g327kcal17.3g13.2g20.8g2g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565