Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g213g72kcal0.4g15.1g0.6g3.8g
Voi (perinteinen meijerivoi)60g435kcal0.1g0.1g48.3g0g
Sokeri80g323kcal0g79.4g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g91g329kcal11.9g64g1.9g3.4g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl80g270kcal1.6g2.4g27.8g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g99g65kcal10.9g4.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2994kcal50g332g157.8g14.4g
Valittu annoskoko625g1497kcal25g166g78.9g7.2g
Annoskoko puolitettuna313g749kcal12.5g83g39.5g3.6g
Arvot/100g100g240kcal4g26.6g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574